Print logo

HSS

Rreth nesh - Misioni i Fondacionit Hanns Seidel

„Në shërbim të demokracisë, paqes dhe zhvillimit“ – me këtë moto fondacioni Hanns Seidel përshkruan punën dhe misionin e tij. Kjo moto vlen si për angazhimin e tij brenda vendit – këtu veçanërisht në Freistaat Bayern – edhe jashtë vendit.

Kuptimi i demokracisë duhet të ripërtërihet në çdo brez. Sidomos të rinjtë duhet të bëhen të vetëdijshëm për lidhjet politike. Vetëm atëherë ata do të jenë në gjendje të motivohen, të vetëangazhohen dhe të marrin përgjegjësi. Për ta vënë atë në një emërues të ngushtë: Demokracia ka nevojë për edukim politik.

©Y. Arcurs/dreamstime; ©R. Berold, D. Cervo/adpic

Detyrat dhe misioni

Puna konceptuale dhe operacionale e Fondacionit Hanns Seidel është e përqendruar kryesisht në katër departamente. Ndërsa akademia për politikën dhe çështjet aktuale po merret me tendencat aktuale dhe po analizon nga ana shkencore, Instituti për Edukimin Politik ofron seminare për tema të ndryshme. më shumë...

HSS

Menaxhimi

Prof. Ursula Männle, lindur në vitin 1944 në Ludwigshafen am Rhein, e martuar, është kryetare e Fondacionit Hanns Seidel që nga viti 2014 dhe ka shërbyer si zëvendëskryetare e tij për 20 vite.  Dr. Peter Witterauf - Pas studimeve dhe veprimtarisë shkencore në Universitetin Friedrich-Alexander Erlangen-Nuremberg, i linduri në Bamberg u bashkua me Ministrinë e Ekonomisë Bavareze në vitin 1982, ku punoi për disa vite në seksionin "Pyetjet themelore të Politikës Ekonomike". më shumë...

aruba2000; Fotolia

Puna ndërkombëtare/aktive në mbarë botën

Sfidat globale mund të përmbushen sot vetëm nga bashkëpunimi global. Një aktor në këtë proces është Instituti për Bashkëpunim Ndërkombëtar me projekte në mbi 60 vende të botës. më shumë...