Print logo

Menaxhimi

Kryetari Prof. Ursula Männle, Ministre Shteti jashtë shërbimi

Kryetari Prof. Ursula Männle, Ministre Shteti jashtë shërbimi

HSS

Prof. Ursula Männle

Prof. Ursula Männle, lindur në vitin 1944 në Ludwigshafen am Rhein, e martuar, është kryetare e Fondacionit Hanns Seidel që nga viti 2014 dhe ka shërbyer si zëvendëskryetare e tij për 20 vite. Me fondacionin Männle ka qenë e lidhur ngushtë që nga studimet e saj. Fillimisht, ajo ishte përgjegjëse për seminaret, dhe më vonë punoi si udhëheqëse e seminareve dhe ligjëruese.

Pas studimeve të Shkencave Politike, Sociologjisë dhe Historisë Moderne në Universitetet e Mynihut dhe Regensburgut, Männle filloi karrierën e saj profesionale në vitin 1970 si asistent kërkimor në Akademinë për Edukimin Politik në Tutzing. Nga viti 1976 deri në vitin 2009, Männle ishte profesore në Universitetin Katolik të Shkencave të Aplikuara në Mynih, dhjetë vjet zëvendëspresidente e lektorit universitar dhe prej vitit 2009 deri në vitin 2015 ajo ishte anëtare e bordit universitar të Universitetit të Mynihut të Shkencave të Aplikuara.

Në 1964 Ursula Männle u bashkua me CSU, JU dhe FU dhe ishte në 1966/67 kryesuese e vendeve të RCDS. Ajo mbajti poste të ndryshme udhëheqëse në komisionet e ndryshme dhe grupet punuese të partisë. 1979/80 dhe 1983 deri 1994 ishte anëtare e Parlamentit federal gjerman, ndërmjet viteve 2000 dhe 2013 anëtare e parlamentit shtetëror bavarez. Nga viti 1994 deri në vitin 1998 ajo ishte Ministre e Shtetit për çështjet federale.

 Sekretari i Përgjithshëm Dr. Peter Witterauf

Sekretari i Përgjithshëm Dr. Peter Witterauf

HSS

Dr. Peter Witterauf

Pas studimeve dhe veprimtarisë shkencore në Universitetin Friedrich-Alexander Erlangen-Nuremberg, i linduri në Bamberg u bashkua me Ministrinë e Ekonomisë Bavareze në vitin 1982, ku punoi për disa vite në seksionin "Pyetjet themelore të Politikës Ekonomike". Më pas, pozicionet si menaxher i njësisë në menaxhimin rajonal të NJQV-së, si dhe si drejtor menaxhues i Komunitetit të punëtorëve të mesëm të CSU.

Kur në Ministrinë Federale të Brendshme, në atë kohë ende në Bon, u kërkua një drejtues për referencat e parimit Dr. Witterauf iu përgjigj thirrjes për në Rin. Më pas, ai u kthye në rrënjët e tij profesionale në Isar: Parlamenti i Shtetit Bavarez dhe këtu partia parlamentare e CSU u bë një qendër e re veprimi me pozita si kreu i njësisë, kryetari i zyrës së kryetarit të fraksionit dhe më në fund si udhëheqës i grupit. Si një ekspert i thellë në çështjet politike, Dr. Peter Witterauf 2004  u emërua si shefi ekzekutiv i Fondacionit Hanns Seidel.

Të gjithë anëtarët e Bordit Ekzekutiv i përkasin anëtarësisë.